Airtime Katwijk

Reglement

Wettelijke Aansprakelijkheid – Waarschuwing!! Dit is belangrijk!

Niet alle verzekeraars dekken de wettelijke aansprakelijkheid voor kite-surfers. Sommige wel…
Bekend is in ieder geval dat Nationale-Nederlanden en Interpolis geen dekking verlenen. Deze maatschappijen zien een kite als een vlieger en schade door vliegers met een oppervlakte boven 1,5 m2 zijn niet gedekt. Er zijn echter wel maatschappijen die het kitesurfen laten vallen onder vaartuigen, waarbij tot 16 m2 gedekt is.
Informeer bij je tussenpersoon of jouw maatschappij waar de W.A.-verzekering loopt dekking verleent. Eventueel kun je de W.A.-verzekering bij een andere maatschappij onderbrengen zodat er wel dekking is. Een beetje service gevende maatschappij laat je de verzekering per direct beëindigen zodat je zonder extra kosten over kunt stappen. Een andere oplossing is een extra W.A.-verzekering te sluiten door lid te worden van de Nederlandse Kitesurf Vereniging die bij het lidmaatschap een W.A.-dekking geven.

Kitesurf Reglement

Zwarte vlag = Kitesurfen is verboden!
Deze regel is door de gezamelijke watersport verenigingen en de gemeente Katwijk ingesteld om te voorkomen dat de belangen van strandgangers en kitesurfers botsen. De regel wordt veelal gebruikt in geval van noodsituaties, bijvoorbeeld bij vermissing van een zwemmer. Houdt je eraan!

Strand

Op het strand mag niet gevliegerd worden! – Starten en landen enkel tussen de palen ( in kitezone) – Oplaten en neerlaten van de vlieger (kite) alleen in het daarvoor bestemde gebied – NIET kiten/springen op het strand – Gebruik met de kite in de lucht de kortste weg naar het water – Zorg dat de kite niet weg kan waaien en rol je lijnen op als je kite op het strand ligt. – Draag je hesje ( politie deelt boetes uit)

Zee

Op zee gelden de normale watersport reglementen: – 50 meter vanaf de vloedlijn blijven. – Bakboord gaat voor stuurboord (dus rechts voor heb je voorrang en blijf je je koers varen, ander wijkt uit) – Startende kiter gaat voor op inkomende kiter (20 m.), geef elkaar de ruimte en neem geen onnodig risico – Nooit springen als er benedenwinds andere watersporters aanwezig zijn – Houd afstand van zwemmers in het water, ga niet te dicht onder de kust varen (min. 50 meter in zee) en vaar niet in de branding als er zwemmers zijn – NIET in de uitwatering kiten ( politie deelt boetes uit) – Houd 2 x lijnlengte afstand – Zorg dat je de voorrangsregels kent. – Draag je hesje ( politie deelt boetes uit)

Kantine en club

Ruim zelf al je rommel op en sluit alles af als je de laatste bent die van het strand af gaat

Advies kitesurf uitrusting

Veiligheid gaat voor alles, zorg voor een: Kiteleash, Helm, Veiligheidsmes en Flare (noodsignaal)

Noodsignaal voor watersporters

Zwaaien met beide armen boven je hoofd.

Telefoonnummers in geval van nood

Katwijkse Reddings Brigade noordpost: 071-4027999 of Zuidpost: 071-4012609

KNRM alarm nummer 0900-0111